Terberg Leasing Logo

Terberg Leasing B.V.

Eendrachtlaan 280

3526 LB Utrecht

(030) 288 47 74

Heeft u een vraag?

Bel mij terug

Blijf op de hoogte

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Financieren

«  Terug naar het overzicht kopen, leasen of financieren?

De situatie bij een autofinanciering komt grotendeels overeen met kopen. De investering wordt echter door middel van een geldlening voorgeschoten. Deze moet je over een bepaalde periode aflossen. Op dit moment is het niet zo makkelijk meer om een financiering af te sluiten. Banken zijn vanwege de crisis terughoudend om leningen te verstrekken.

Je kan op verschillende manieren financieren. Door een huurkoop of door een persoonlijke lening. Bij de eerste is de auto het onderpand en bij de tweede je inkomen. Bij een huurkoop leen je al het geld. Bij de persoonlijke lening is het mogelijk om een zogenaamde slottermijn op te nemen. Dan betaal je aan het einde van de lening het restbedrag aan de bank en is de auto van jou. Daar moet je wel rekening mee houden.

Banken zijn zeer terughoudend. Hier spelen autofabrikanten op in. Er zijn nu veel aanbiedingen in de sfeer van “betaal nu niets, over twee jaar de helft en de rest erna“. Dit lijkt leuk en aantrekkelijk, maar hoeft het niet te zijn! Opletten dus. Vaak wordt het afrekenmoment door de consument vergeten en is er nog maar een oplossing: het hele bedrag lenen. Interessant voor de financieringsmaatschappij, maar onverwacht duur voor de lener. Nadeel is ook dat je niet zomaar kan stoppen met autorijden. De lening loopt immers door en dat is je onderpand. Een ander nadeel is dat je wordt geregistreerd bij het BKR. Wanneer je een huis wilt kopen, dan wordt door de hypotheekverstrekker gekeken naar je financiële positie en zal er minder worden verstrekt voor een huis.

Lees ook de uitgebreide informatie over:

–  Kopen
–  Leasen