Terberg Leasing Logo

Terberg Leasing B.V.

Eendrachtlaan 280

3526 LB Utrecht

(030) 288 47 74

Heeft u een vraag?

Bel mij terug

Blijf op de hoogte

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Kopen

«  Terug naar het overzicht kopen, leasen of financieren?

De aankoop van een auto gaat altijd gepaard met een investering. Deze investering kan uit eigen (spaar)geld bestaan of uit een financiering.

Naast de investering zal de koper ook zijn verzekering en motorrijtuigenbelasting moeten betalen. Meestal kan dit in delen. In de loop van de gebruiksperiode zal er onderhoud uitgevoerd moeten worden. Ondanks de garantieperiode komt het normale onderhoud voor rekening van de koper. Dit is vooraf wel in te schatten omdat veel fabrikanten met vaste prijzen werken. Wat niet is in te schatten, zijn de reparatiekosten en de kosten die ontstaan buiten de garantieperiode. Kopen biedt een bepaalde vrijheid, als eigenaar kun je ieder moment van de auto af.

Wanneer je het geld op de bank hebt staan, dan zijn de rente-inkomsten op dit moment laag. Dat maakt het iets makkelijker om je geld uit te geven. Maar cruciaal is: heb je voldoende op de bank en tast het je reservepotje niet te veel aan. Een wasmachine, koelkast of televisie kunnen immers stuk gaan en die moet je niet willen financieren! Het beste is om deze apparaten uit je reserve te betalen.

Lees ook de uitgebreide informatie over:

– Auto financiering
– Leasen